Over Mij

Zonder er bewust van te zijn ben ik eigenlijk altijd zoekende geweest. Alleen zoekende naar wat? Ik had geen idee, dacht alles goed voor elkaar te hebben. Toch miste er iets. Ik was rationeel, zat veel in mijn hoofd, in de controle. Sinds de geboorte van mijn dochter was mijn wereldje kleiner geworden. Ik liep tegen mezelf aan en belandde in situaties, zowel werk- als privé waar ik geen antwoord op had. Vervolgens kwam NLP (Neurolinguïstisch programmeren)  op mijn pad, dit bleek voor mij een enorme eyeopener. 

Diep in mij was iets aangeraakt. Voor het eerst begon ik écht contact te maken met mezelf. Ik kwam erachter dat ik vastzat in mijn overlevingspatroon en er alles aan deed deze in stand te houden. Ik besloot te vergeten wat ik 'dacht te weten' en begon dingen te bevragen en in twijfel te trekken. Zou het zo kunnen zijn dat ik een persoon dacht te zijn die ik diep van binnen niet ben? Vol nieuwsgierigheid begon ik aan een innerlijke ontdekkingsreis. Laagje voor laagje ging eraf en ik voelde mij meer en meer leven. Ik leerde mezelf kennen en ging van mezelf houden. Dit mooie en soms confronterende proces ging met vallen en opstaan en zet zich voort tot op de dag van vandaag. De keuzes die ik nu maak komen uit liefde voor mezelf. Het is ook vanuit díe basis dat ik voel meer te kunnen geven naar buiten toe, naar jou : ) Ik voel me daarbij gedragen en gesteund door iets groter dan mezelf. Een onuitputtelijke bron van liefde en compassie. Dankbaar ben ik dit te mogen ervaren.

 

 

 

Gerlanda Dijkstra

Het leerde mij dat;

Het overgrote deel van alles wat je denkt, doet en voelt gebeurt onbewust. Door je bewust te worden ontstaat ruimte voor het Waarom (waarom denk ik wat ik denk, voel ik wat ik voel etc.) Door jezelf te bevragen, neem je automatisch afstand van hetgeen wat je bevraagt. Er ontstaat inzicht in overtuigingen en ruimte voor een nieuw perspectief. Beperkte gedachtes zijn sneller te herkennen en met een liefdevolle blik te doorzien. Dit werkt preventief tegen stress, depressie en meer omdat je zelf de regie in handen hebt en kiest waar jouw aandacht op te richten. Door beoefening van zelfobservatie maak je dit meer en meer meester. Hoe kies jij je te verhouden tot een bepaalde situatie? Deze vraag kun je jezelf keer op keer stellen.

'Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen'

Je lichaam spreekt tot je door de signalen die het afgeeft. Als je deze liefdevol en met aandacht opmerkt kun je er een onderliggende boodschap uithalen. Verbonden met jezelf weet je intuïtief vaak al het antwoord. Naar mijn mening crashen mensen omdat ze vechten een fictieve ik staande te houden. In feite bieden ze onbewust weerstand tegen hun authentieke ik, welke in hun overtuiging erg confronterend kan zijn. In onze maatschappij is de aandacht vooral naar buiten gericht. Velen van ons wordt niet aangeleerd hoe naar binnen te keren. Dat is belangrijk om te beseffen. Stress ontstaat daar waar je niet in verbinding bent, met jezelf en het universum om je heen. Je bent out of alignment.

Het is mijn taak jou te helpen de verbinding met je liefdevolle zelf te herstellen en versterken. Een leven waarbij stress en onrust worden doordrenkt door liefde, kalmte en compassie. Voor jezelf en de wereld om je heen. Hierdoor gaat energie weer stromen en kom je in een flow terecht ♥

Als counselor blijf ik mij ontwikkelen door te investeren in trainingen, intervisies en coaching. Ik werk samen met landelijke instellingen en heb expertisekennis van collega's tot mijn beschikking (in een bepaald vakgebied, zoals bijv. EMDR). Gedurende de sessies maak ik gebruik van verschillende methodieken waaronder Mindfulness, NLP (NeuroLinguïstischProgrammeren), RET (Rationeel-Emotieve Therapie) en Motiverende gespreksvoering.

Vanbinnen voel ik het verlangen tot delen, overdragen en mensen helpen. Ik doe dit met liefde, passie en dankbaarheid.
Samen creëren we stap voor stap meer bewustwording en liefde in deze wereld. Omdat elk mens thuishoort in het licht