Over Mij

Zonder er bewust van te zijn ben ik altijd zoekende geweest. Alleen zoekende naar wat? Ik had geen idee, dacht alles goed voor elkaar te hebben. Toch miste er iets. Ik was rationeel, zat veel in mijn hoofd en in de controle. Sinds de geboorte van mijn dochter was mijn wereldje kleiner geworden. Ik liep tegen mezelf aan en belandde in situaties, zowel werk- als privé, waarvan ik niet wist wat ik ermee aan moest. Ik had niet langer antwoorden op vragen die speelden en dit bracht twijfel en leegte met zich mee. Toen kwam NLP (Neurolinguïstisch programmeren) op mijn pad, dit bleek voor mij een enorme eyeopener..

Wat deed het?

Diep in mij was iets aangeraakt. Voor het eerst begon ik contact te maken met mezelf, mijn aandacht te richten naar mijn binnenwereld. Ik kwam erachter dat ik vastzat in mijn overlevingspatroon en er alles aan deed deze in stand te houden. Ik besloot te vergeten wat ik 'dacht te weten' en begon dingen te bevragen en in twijfel te trekken. Zou het zo kunnen zijn dat ik een persoon dacht te zijn die ik diep van binnen niet ben? Vol nieuwsgierigheid begon ik aan een innerlijke ontdekkingsreis. Laagje voor laagje 'ging' eraf en ik voelde mij meer in contact komen met mijn ware zelf. Letterlijk en figuurlijk begon ik lichter te leven.

Ik leerde mezelf kennen en begon van mezelf te houden. Dit mooie en vaak confronterende proces ging met vallen en opstaan en zet zich voort tot op de dag van vandaag. De keuzes die ik nu maak komen steeds vaker uit liefde voor mezelf. Het is ook vanuit díe basis dat ik voel meer te kunnen geven naar buiten toe, naar jou en de wereld. Ik voel me daarbij gedragen en gesteund door iets groter dan mezelf. Een onuitputtelijke bron van liefde en compassie. Dankbaar ben ik dit te mogen ervaren!

Lees hieronder verder.. ⇓

 

 

 

Het leerde mij dat;

Het overgrote deel van alles wat je denkt, doet en voelt gebeurt onbewust. Door je bewust te worden ontstaat ruimte voor het Waarom (waarom ik denk wat ik denk, voel wat ik voel etc.) Door jezelf te bevragen, neem je automatisch afstand van hetgeen je bevraagt. Er ontstaat inzicht in overtuigingen en ruimte voor een nieuwe manier van kijken. Beperkte gedachtes zijn sneller te herkennen en met een liefdevolle blik te doorzien. Deze bewustwording is dé sleutel tot je groei en werkt preventief tegen stress, depressie en ander lijden. Je ervaart een mate van vrijheid zoals je die niet eerder hebt gevoeld, puur en alleen door verantwoording te nemen voor je interpretatie en ervaring. Door beoefening van zelfobservatie zul je sneller je keuzes hierin herkennen. Hoe kies jij jezelf te verhouden tot een bepaalde situatie? Deze vraag kun je jezelf keer op keer stellen.

'Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen'

Je lichaam spreekt tot je door de signalen die het afgeeft. Als je deze liefdevol en met aandacht opmerkt kun je er een onderliggende boodschap uithalen. Verbonden met jezelf weet je intuïtief vaak al het antwoord. Naar mijn mening 'breken' mensen omdat ze vechten een fictieve ik staande te houden. In feite bieden ze onbewust weerstand tegen hun authentieke ik, welke in hun overtuiging erg confronterend kan zijn. In onze maatschappij is de aandacht vooral naar buiten gericht. Velen van ons wordt niet aangeleerd hoe naar binnen te keren. Dat is belangrijk om te beseffen. Stress ontstaat daar waar je niet in verbinding bent met jezelf. Je bent out of alignment. Het is mijn taak jou te helpen de verbinding met je liefdevolle zelf te herstellen en versterken. Een leven waarbij stress en onrust plaats gaan maken voor rust, kalmte en compassie. Voor jezelf en de wereld om je heen. 

Ont-wikkeling

Als counselor blijf ik mij ontwikkelen door te investeren in trainingen, intervisies en coaching. Ik werk samen met landelijke instellingen en heb expertisekennis van collega's in alle vakgebieden tot mijn beschikking. Gedurende de sessies maak ik gebruik van verschillende methodieken waaronder Mindfulness, NLP (NeuroLinguïstischProgrammeren), RET (Rationeel-Emotieve Therapie), Hypnose en Motiverende gespreksvoering. Voor meer info over mijn werkwijze klik hier.

Vanbinnen voel ik het verlangen tot delen, overdragen en mensen begeleiden in hun proces. Ik doe dit met liefde en passie. Wil jij ook jouw stress transformeren of weet je iemand in je omgeving die wil weten hoe dit werkt? Neem gerust contact op. 

Liefs ♥

Gerlanda