Stressvrij leven & flow

Ervaar jij ook;

Stress, onrust of vermoeidheid?

Prikkelbaarheid?

Gebrek aan zingeving, een lusteloos gevoel?

Lichamelijke Klachten?

Gun dan jezelf een gelukkiger leven door hiervoor te kíezen.

Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Je verdient een stressvrij leven!

We ervaren allemaal in meer of mindere mate stress. We leven in een snelle maatschappij waarin vele ontwikkelingen zijn en alles continue in verandering is. Stress kan positief of negatief zijn en kan op verschillende manieren worden ervaren. Wat de één als stress ervaart, ervaart de ander als een uitdaging. Bij de meeste mensen heeft het echter een negatieve associatie, omdat deze soort de overhand heeft en er hinder van wordt ondervonden.  Hoe langer de stress aanhoudt, hoe groter de kans op mentale en/of fysieke klachten. Wat weer kan resulteren in overspannenheid of een burn-out.

Soms kun je het gevoel hebben overmand te worden door stress en externe gebeurtenissen. Je voelt je slachtoffer en hebt moeite met het maken van de juiste keuzes. Door je klacht te gaan zien als kracht beleef je stress vanuit een ander perspectief. Wat wil deze je vertellen, wat is de achterliggende boodschap? Ik help je deze te vertalen door oog te hebben voor de oorzaak van de stress en op dat gebied inzicht te creëren.

Als gevolg hiervan zul je;

 Rust ervaren door inzicht & herkenning

 Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven

 Je eigen gedrag en gedachten waarnemen en doorzien

 Weten wat ondersteunend voor je werkt en wat niet

 Een behoefte ontwikkelen voor meer bezinning & zelfontplooiing

 Een diepe verbondenheid ervaren met jezelf en anderen

Terug naar de kern

Het is mogelijk stress te transformeren naar iets positiefs. Er een les uit te halen. Soms kun of wil je de omstandigheden niet veranderen. Wél kun je dan je visie veranderen. Hierin ligt de sleutel. Stress wordt veroorzaakt door onze gedachte óver een bepaalde situatie, niet door de situatie zelf. Het bestrijden van symptomen heeft daarom slechts op korte termijn zin. 

De meesten van ons hebben niet geleerd te communiceren met zichzelf; hoe een band te creëren en te versterken. Vandaar dat het als een uitdaging kan voelen je patronen onder ogen te zien, je manier van denken te veranderen en selectieve keuzes te maken. Ik help je hierbij graag op weg. Ik bied begeleiding bij het creëren van een solide basis; innerlijke rust en zekerheid, een stressvrij leven waar jij je leven lang profijt van hebt. Daar waar jij eerder hulp nodig had zul je voortaan jezelf kunnen coachen naar een gebalanceerd leven.

Want het leven is mooier als je de rust en ruimte voelt om ervan te genieten.

Blog: Vakantiestress 

1-9-2017

Tegenwoordig is stress min of meer ingeburgerd in onze westerse maatschappij. Er is een gewenning opgetreden/een zekere mate van waardoor we niet meer alert zijn op de signalen die ons lichaam ons geeft. De scheidingslijn van positief en negatief vervaagt. Een gevoel van spanning, ongemak en verkramping wordt als normaal beschouwd en weggewuifd. Velen van ons zijn zelfs verslaafd aan stress en de bijbehorende chemie in het lichaam, met als gevolg een onrustig gevoel gedurende een vakantie of momenten van alleen zijn. Dit besef is best wel schokkend eigenlijk. Waar is onze natuurlijke staat van zijn gebleven in dit alles? Lees hier verder

     Waarom Senszu?

            PERSOONLIJKE AANDACHT

Jij als mens staat centraal, met jouw wensen en behoeften. Van mij mag je verwachten dat ik er ben voor jou, voor de volle 100%. Met oprechte aandacht, interesse en een luisterend oor.      

   VERBONDENHEID

Verbinding is te ervaren op vele manieren. In jezelf en met de wereld om je heen.

Door geïntegreerde openheid en kwetsbaarheid in een gesprek ontstaat een diepere connectie.

   OORDEELVRIJ & LIEFDEVOL

 Je wordt gerespecteerd in de keuzes die je maakt of hebt gemaakt.

Met compassie en een liefdevolle, open blik is alles goed zoals het is.

   INTEGRITEIT

 Je kunt rekenen op eerlijkheid en betrouwbaarheid. Wat je deelt blijft tussen ons en wordt niet gedeeld met derden.

EXCLUSIEF & UNIEK

Het counselingtraject wordt qua inhoud volledig op jou afgestemd. Je bepaalt zelf welke doelen je wilt behalen en samen kijken we welke wijze bij jou past. In samenwerking met- en ondersteuning door een netwerk van specialisten kan ik jou de hulp en expertise bieden die je nodig hebt. Omdat ieder mens en elke situatie uniek is.