Werkwijze Coach Gerlanda Groningen

Uitgangspunt 

Werkwijze Stress CoachingMijn werkwijze kenmerkt zich door een holistische aanpak met ruimte voor onderliggende emoties en behoeften. Rust, openheid, betrokken en integriteit staan hierbij centraal. Ik ben zachtaardig en invoelend als mens, dit komt ook terug in mijn coaching. Ik communiceer daarnaast graag direct en to the point. Door de jaren heen heb ik een manier van werken ontwikkeld waarin ik dicht bij mezelf blijf én goede resultaten behaal. Hier ben ik erg dankbaar voor. Het belangrijkste voor mij is het creëren van een veilige omgeving waarin jij volledig jezelf kunt zijn en kunt delen wat je wil. Des te beter kan ik hierop inspelen en halen we gezamenlijk het maximale uit de gesprekken. Ik ben holistisch ingesteld. Dit houdt in dat ik jou als geheel benader waarbij lichaam en geest als één worden gezien. Mijn uitgangspunt hierbij is:

GROEIEN VAN STRESS

Onze eerste reactie op stress is dat we het weg willen hebben. Alleen is dit vaak precíes de reden dat we er niet af zíjn. Samen gaan we jouw manier van kijken verkennen en komen we tot inzicht waarom een situatie is zoals die is. Wat zegt dit over jou, welke boodschap schuilt erin en welke kans tot groei biedt dit jou.

ALLE ANTWOORDEN DIE JE ZOEKT LIGGEN VERSCHOLEN IN JEZELF
Ik bied jou begeleiding in het oprakelen hiervan.

Ik ga dieper dan een reguliere coach

Dit durf ik te stellen, omdat ikzelf ontzettend gecommitteerd ben aan mijn innerlijke werk- en opschoning. Een hongerige leerling in de school die het Leven heet. Elke dag weer schrijf ik over ervaringen en inzichten die tot me komen. Ik ben momenteel aan het bezinnen hoe dit een weg naar buiten te geven.. Wél gebruik ik mijn opgedane kennis en ervaring in de coachsessies en draag ik oefeningen aan die mij persoonlijk hebben geholpen. Daarnaast ben ik officieel counselor. Dat wil zeggen dat ik, waar nodig, jouw verleden erbij zal halen als het gaat om gedragsverandering op de lange termijn. Een coach doet dit normaliter niet, die heeft een meer doelgerichte focus in de toekomst. Wat je vaak ziet gebeuren daardoor is dat gedragsverandering geen stand houdt vanwege onderliggende blokkades die onveranderd in het onderbewuste blijven. Het is meestal een kwestie van tijd voordat deze oude patronen weer komen bovendrijven. 

Je kunt bij mij terecht met vragen over:
 • Overspannenheid en burn-out
 • Emotionele instabiliteit
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Relatieproblemen
 • Vage lichamelijke klachten (SOLK)
 • Levensvragen en zingeving
 • Depressie
 • Eetproblemen
Waarom doe ik wat ik doe? Lees het hier 

Werkwijze Stress coaching

Hoe ziet een sessie eruit?

Coachgesprekken bereid ik deels voor en duren 1 uur. Er is altijd ruimte om te delen of iets in te brengen. Laagdrempelige oefeningen krijg je als huiswerk mee. Resultaten en handvaten worden per mail verstrekt na afloop van een gesprek. Als coach ben ik erop gericht jouw zelfoplossende vermogen te vergroten. Daarbij ben ik niet gebonden aan protocollen of richtlijnen. Hierdoor kan ik beter inspelen op jouw behoefte en is een traject van relatief korte duur.

Ik help je op weg door vraagstellingen en oefeningen in te zetten. Hierbij gebruik ik mijn innerlijke vermogens om aan te voelen wat jij nodig hebt in het moment. Signalen die zich voordoen in je leven vertalen we naar boodschappen waar je wat mee kunt. Door verkregen inzichten, tools en handvatten zul je beter kunnen omgaan met bestaande problemen en deze in de toekomst weten te voorkomen. Je zult weten hoe te handelen en waar je invloed ligt. Preventief en curatief.

Wist je dat?
Coaching is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het traject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Werkwijze Stresscoach

Hoe ziet een traject eruit?

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Lengte tussen de 4 en 10 sessies (zie particulier)
 • Gemiddeld om de 2 weken een sessie
 • Behoeften/doelen concretiseren in het begin
 • Halverwege het traject een evaluatie
 • Aandacht voor jouw progressie gedurende het traject
 • Gesprekken vinden plaats in Peize (praktijk aan huis) of op een centraal gelegen locatie in Groningen. In overleg is jouw werklocatie of thuis ook mogelijk werkwijze coach

Welke methodieken worden gebruikt?

Afhankelijk van coachee en behoefte wordt ingezet:
Vraagstellingen en technieken uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), ACT (Acceptance Commitment Therapy), RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie, Voice Dialogue, Zijnsoriëntatie en Hypnose. EMDR volgt binnenkort (eind 2023)

Werkwijze Coach Gerlanda Groningen
Coaching draagt bij aan.. 

HET LEVEN BRENGT JE NIET ALTIJD WAT JE WILT

WEL WAT JE NODIG HEBT