Werkwijze Coach Gerlanda Groningen

Uitgangspunt 

Werkwijze Stress coachingMijn werkwijze kenmerkt zich door authenticiteit, betrokkenheid, empathie en openheid. Door de jaren heen heb ik een manier van werken ontwikkeld waarin ik dicht bij mezelf blijf én goede resultaten behaal. Dit is heel fijn om te merken. Belangrijkste vind ik het creëren van een veilige omgeving waarin jij volledig jezelf kunt zijn en alles kan delen wat je wil. Des te beter kan ik hierop inspelen en halen we samen het maximale eruit. Ik ben holistisch ingesteld, wat betekent dat ik jou als geheel benader waarbij lichaam en geest zijn verbonden. Mijn uitgangspunt hierbij is:

GROEIEN VAN STRESS

Onze eerste reactie op stress is dat we het weg willen hebben. Alleen is dit vaak precies de reden dat we er niet af zíjn. Samen gaan we jouw manier van kijken verkennen en komen we tot inzicht waarom een situatie is zoals die is. Wat zegt dit over jou, welke boodschap schuilt erin en welke kans tot groei bied dit jou.

ALLE ANTWOORDEN DIE JE ZOEKT LIGGEN VERSCHOLEN IN JEZELF
Ik bied jou begeleiding in het oprakelen hiervan.

Ik ga dieper dan een reguliere coach

Officieel ben ik counselor. Dat wil zeggen dat ik waar nodig je verleden erbij zal halen als het gaat om gedragsverandering op de lange termijn. Een coach doet dit normaliter niet, die heeft een meer doelgerichte focus in de toekomst. Wat je vaak ziet gebeuren daardoor is dat gedragsverandering geen stand houdt vanwege onderliggende blokkades die onveranderd in het onderbewuste blijven. Het is een kwestie van tijd voordat deze oude patronen komen bovendrijven. 

Je kunt bij mij terecht met vragen over:
 • Overspannenheid en burn-out
 • Emotionele instabiliteit
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Relatieproblemen
 • Vage lichamelijke klachten (SOLK)
 • Levensvragen en zingeving
 • Depressie
 • Eetproblemen
Waarom doe ik wat ik doe? Lees het hier 

Werkwijze Stress coaching

Hoe ziet een sessie eruit?

Coachgesprekken bereid ik deels voor en duren 1 uur. Er is altijd ruimte om te delen of iets in te brengen. Je kunt laagdrempelige oefeningen als huiswerk meekrijgen. Resultaten en handvaten worden per mail verstrekt na afloop van een gesprek. Als coach ben ik erop gericht jouw zelfoplossende vermogen te vergroten. Daarbij ben ik niet gebonden aan protocollen of richtlijnen. Hierdoor kan ik beter inspelen op jouw behoefte en is een traject van relatief korte duur.

Ik help je op weg door vraagstellingen en oefeningen in te zetten. Hierbij gebruik ik mijn innerlijke vermogens om aan te voelen wat jij nodig hebt in het moment. Signalen die zich voordoen in je leven vertalen we naar boodschappen waar je wat mee kunt. Door verkregen inzichten, tools en handvatten zul je beter kunnen omgaan met bestaande problemen en deze in de toekomst weten te voorkomen. Je zult weten hoe te handelen en waar je invloed ligt. Preventief en curatief.

Wist je dat?
Coaching is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het traject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Werkwijze Stresscoach

Hoe ziet een traject eruit?

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Lengte tussen de 4 en 10 sessies (zie particulier)
 • Gemiddeld om de 2 weken een sessie
 • Behoeften/doelen concretiseren in het begin
 • Halverwege het traject een evaluatie
 • Aandacht voor jouw progressie gedurende het traject
 • Gesprekken vinden plaats op 1 van de 3 centraal gelegen locaties. In overleg is jouw werklocatie of thuis ook mogelijk werkwijze coach

Welke methodieken worden gebruikt?

Afhankelijk van coachee en behoefte wordt ingezet:
Vraagstellingen en technieken uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), ACT (Acceptance Commitment Therapy), RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie, Voice Dialogue, Zijnsoriëntatie en Hypnose.

Werkwijze Coach Gerlanda Groningen
Coaching draagt bij aan.. 

OBSERVEREN KUN JE LEREN